Lencse bolognai

Lencse bolognai

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 zeller szár, finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • bors
  • 4 kisebb paradicsom, félbevágva
  • 200 g sűrített paradicsom
  • ketchup, ízlés szerint
  • oregánó
  • 400 g konzerv lencse, leöblítve, lecsepegtetve
  • 40 g kemény sajt, vékpnyra szeletelve (vagy parmezán reszelve)

A tálaláshoz:

  • bazsalikom

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson feltüntetett információk szerint nagy fazék forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leöblítjük és félretesszük.

Közben az olajat közepes lángon felforrósítjuk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a hagymát, a zellert és a fokhagymát, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsomszószt és tovább főzzük 10 percig. Ízlés szerinti mennyiségű ketchuppal édesítjük, oregánóval fűszerezzük, hozzáadjuk a lencsét és néhány perc alatt készre főzzük.

A lencsés szószt a kifőtt tésztára szedjük, szeletelt kemény sajttal vagy parmezánnal meghintve, ízlés szerint borsozva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Neked ajánljuk