Lemon bar avagy az amerikai citromos süti

Lemon bar avagy az amerikai citromos süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 22,5 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • a krémhez:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 1,25 dl frissen facsart citromlé
  • a tetejére:
  • 15 dkg vegyes apró savanykás gyümölcs
  • 22,5 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 1,25 dl frissen facsart citromlé
  • 15 dkg vegyes apró savanykás gyümölcs

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A tésztát kinyújtjuk, ha tudjuk, és a tepsibe tesszük (ha nem, akkor tepsibe nyomkodjuk), és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukorral robotgéppel kikeverjük, de csak addig, amíg a cukor elolvad, olyan tejföl sűrűségű állaga lesz. Hozzákeverjük a lisztet, a citromlét és a citrom reszelt héját. Az elősütött, forró tésztára öntjük. Megszórjuk gyümölccsel (fagyasztott piros és fekete ribizli, valamint áfonya szemek), és további 18 percig sütjük együtt. Azért figyeljünk rá, hogy meg ne égjen. A krémnek „remegősnek” kell lennie.

Tepsiben kihűtjük, majd porcukorral megszórva szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!