Lekváros-túrós fánkok

Lekváros-túrós fánkok

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 2 db tojás
  • A töltelékhez
  • dzsem, túró

Elkészítés:

A lisztet elkevertem a cukorral, elmorzsoltam velük a vajat, és belekevertem az élesztőt is. A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a 2 felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát. Jól kidolgoztam, dagasztottam. Duplájára kelesztettem.

Ezután a tésztát átgyúrtam, 4 részre osztottam, vastag rudakat sodortam, amit 6 részre vágtam, köralakúra formáltam.

Közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket tettem, a széleket összecsíptem, és golyóvá formáztam, és ezzel a felével lefele tettem sütőpapírral bélelt tepsibe. 190 fokos sütőbe aranybarnára sütöttem.

Neked ajánljuk