Lekváros linzerek

Lekváros linzerek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg zsír (sertés)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 dl tej (kevés, csak annyi, amennyivel rugalmas tésztát kapunk)
  • lekvár (sárgabarack)
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg zsír (sertés)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 dl tej (kevés, csak annyi, amennyivel rugalmas tésztát kapunk)
  • lekvár (sárgabarack)

Elkészítés:

A hozzávalókból kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és bármilyen formájú kis szaggatóval kiszaggatjuk.

Zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe rakjuk és megsütjük. Ha kihűltek, kettesével baracklekvárral összeragasztjuk.

Ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti