Lekváros linzer

Lekváros linzer
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • sárgabarack lekvár
  • porcukor
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • sárgabarack lekvár
  • porcukor

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és szaggatóval kiszaggatjuk.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben megsütjük

A kész süteményeket kihűtjük. Az egyik formát megkenünk sárgabarack lekvárral, majd ráhelyezünk egy másikat.

A lekvárral megtöltött linzereket porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!