Lekváros kifli

Lekváros kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 evőkanál porcukor (púpozott)
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • sütésálló lekvár (bármilyen ízű)
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • sütésálló lekvár
  • 1 db tojás
  • porcukor

Elkészítés:

A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzá adjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 40 percig pihentetjük.

Utána átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Ha megsült és kihűlt, utána megszórjuk a tetejét porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!