Lekváros golyó

Lekváros golyó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 4 dkg puha vaj
  • 1 csomag porélesztő
  • csipet só
  • 1-1,5 dl langyos tej (amennyit felvesz a tészta )
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • valamint:
  • lekvár
  • vaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 4 dkg puha vaj
  • 1 csomag porélesztő
  • csipet
  • 1-1,5 dl langyos tej (amennyit felvesz a tészta )
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • lekvár
  • vaj

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük és kézzel vagy kenyérsütőgépben bedagasztjuk. A tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy ne legyen se túl kemény se túl lágy a tészta.

Amikor a tésztát alaposan kidolgoztuk, letakarva duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a tészta kinyújtjuk. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral köröket szaggatunk a tésztából. A köröket picit újra megnyújtjuk, majd a közepére helyezünk egy kis kanál lekvárt. A széleket összefogjuk és összecsipegetjük, szép kis gombócot formázunk belőle.

Egy hőálló tálat kivajazunk és belerakosgatjuk a golyókat nem túl szorosan egymás mellé. A golyók oldalát vékonyan bekenjük olvasztott vajjal, hogy ne ragadjanak össze. A tálban még további 15-20 percig kelni hagyjuk, majd a tetejét lekenjük tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szépen megbarnul.

Megjegyzés:

A receptet Czövek Emese küldte be. Köszönjük!