Lekváros bukta

Lekváros bukta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 175 ml tej
  • kevés porcukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • kicsi só
  • 1 tojássárgája
  • *

a közepébe:

  • lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle.

Megkelesztjük úgy, hogy a tetejét kicsit átsimítjuk olajjal. Ha megkelt vékonyra kinyújtjuk, és 6 kockára vágjuk. Még nyújtunk kicsit rajta, a közepére lekvárt teszünk, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe téve ismét kelni hagyjuk.

Ismét kicsit átkenjük olajjal, és 180 fokos sütőben (alsó-felső) szép pirosra sütjük (nálam kb. 23-25 perc). Porcukorral megszórva tálaljuk.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk