Lekváros-barackos tekercs

Lekváros-barackos tekercs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

a lekváros-barackos krémhez:

  • 6 dkg piros lekvár
  • 20 dkg sárgabarackbefőtt
  • 4 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor
  • 2 tasak habfixáló

a szóráshoz:

  • 5 dkg kakaópor

Elkészítés:

Kibélelünk sütőpapírral egy sütőlemezt. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál vízzel és a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán összekeverjük a sárgáját a fehérjével, majd beleszitáljuk, és elkeverjük benne a lisztet. A masszát elsimítjuk a sütőlemezen úgy, hogy 40x30 cm-es nagyságú legyen. A sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg a tészta szép sárgás lesz.

Egy konyharuhát benedvesítünk. A sütőből kivéve a tésztát a nedves konyharuhára húzzuk a papíros felével, és 2-3 percig pihentetjük. Amikor kicsit meghűlt, átfordítjuk egy tiszta konyharuhára, a papírt pedig lehúzzuk róla. A langyos tésztát feltekerjük a konyharuha segítségével, és betekerve pihentetjük.

A krémhez a barackbefőttet lecsepegtetjük, apróra összevágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd belekeverjük a habfixálót és a barackdarabkákat.

A kihűlt és kitekert piskótát megkenjük a kikevert lekvárral, majd rákenjük a krémet, és visszatekerjük. Ízlés szerint kívül is megkenhetjük, vagy megszórjuk cukorral, felszeleteljük. A nagyobb desszerttányérok szélét a szóróformákon át feldíszítjük a kakaóporral. Melléteszünk 2-2 szelet süteményt, s óvatosan tálaljuk.

Neked ajánljuk