Legyező karaj magyarosan

Legyező karaj magyarosan
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg csontozott karaj (karaj filé)
  • 1 szál kolbász
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (de lehet tv paprika is)
  • 5-6 szelet sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1/2 dl száraz vörösbor
  • a köret:
  • steak burgonya
  • görög saláta
  • 1-1,5 kg csontozott karaj (karaj filé)
  • 1 szál kolbász
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (de lehet tv paprika is)
  • 5-6 szelet sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1/2 dl száraz vörösbor
  • steak burgonya
  • görög saláta

Elkészítés:

A karajt kb. 1 centinként bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen – alul kb. 1,5 cm-t egyben hagyunk. A sót, a pirospaprikát, a borsot és a köményt egy tálkában elkeverjük és alaposan bedörzsöljük vele a karajt kívül-belül – a szeletek között is. A fokhagymagerezdeket összezúzzuk és szintén bedörzsöljük vele a húst kívül-belül.

A kolbászt, a szalonnát, a hagymát és a paprikát felszeleteljük, majd a zsebeket tetszés szerint megtöltjük velük. Egy-egy zsebbe sajtot is teszünk. A húst egy hőálló sütőedénybe tesszük, aláöntjük a bort, behúzzuk a tálat egy nagyméretű sütőzacskóba, majd lyukat vágunk a gőznek, hogy távozni tudjon sütés közben.

160 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt lassan sütve puha lesz és omlós. A végén a zacskót felvágjuk és 10 percig nélküle sütjük, így szép piros lesz. Burgonya vagy rizs körettel és tetszés szerinti salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Mária küldte be. Köszönjük!