Legyező karaj

Legyező karaj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,30 kg csont nélküli karaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt (bors ízlés szerint)
  • piros paprika (ízlés szerint)
  • a töltelékhez:
  • 40 dkg darált hús
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • a tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • továbbá:
  • 1 sütőzacskó
  • 1,30 kg csont nélküli karaj
  • őrölt bors
  • piros paprika
  • 40 dkg darált hús
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 sütőzacskó

Elkészítés:

A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de nem vágjuk át. Bőven sózzuk, borsozzuk, kívül-belül megszórjuk piros paprikával.

A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk, ízlésünk szerint fűszerezzük, majd kitöltjük vele a hús vájatait. Sütőzsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon. Sütőzacskóba tesszük, a hozzá tartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatti részénél egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 70 percig sütjük.

Ezután a zacskót szétvágjuk, kivesszük belőle a húst, majd visszatesszük a tepsibe, és megszórjuk sajttal. 180 fokra visszavesszük a sütő hőfokát, visszatesszük a tepsit és kb. 10-12 percig sütjük, hogy a sajt színe szép legyen.

Mennyei finomság bármely alkalomra. Megvárjuk, amíg kihűl, akkor lehet szépen felszeletelni. Ha srégen felszeleteljük, akkor lesz szép mutatós.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!