A legcsokisabb brownie

A legcsokisabb brownie

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 27 dkg étcsokoládé (Tibi)
  • 10 dkg Rama margarin
  • 4 db tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 üvegcse rum aroma (30 ml)
  • vanília ízű fagylalt

(a tepsi mérete: 20cm x 36cm)

Elkészítés:

Vízgőz felett a csokoládét és a margarint együtt felolvasztjuk. A kristálycukorba belekeverjük a darált diót, vaníliás cukrot, majd beleütjük az egész tojásokat és jól összekeverjük.

A felolvasztott margarinos csokoládét beleöntjük a tojásos-cukros keverékhez és jól összekeverjük. Végül pedig a lisztet is alaposan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a csokis masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. (Úgy jó, ha még a fogpiszkálóhoz kicsit ragad a massza, mert hűlés közben úgyis szilárdul még).

Ha megsült és kihűlt, egyforma kockákra felvágjuk, és tálaláskor fagylalttal kínáljuk.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk