Lecsós szelet

Lecsós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg karaj szeletelve
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • bors
  • vegeta
  • pirospaprika
  • 1 kg karaj szeletelve
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • bors
  • vegeta
  • pirospaprika

Elkészítés:

A karajt felszeleteljük és kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A hagymát apróra, a paprikát paradicsomot ízlés szerintire vágjuk, ahogy szoktuk a lecsóba. A fokhagymát áttörjük.

A húsokat az olajon átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldségeket. Fűszerezzük, a paradicsompürét is belerakjuk, majd a húsokat is hozzáadjuk és felöntjük vízzel. Ha a hús megpuhult készen is van.

Én petrezselymes rizzsel tálaltam.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti