Lecsós szelet

Lecsós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • 7 db paprika
  • 7 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • bors
  • 8 szelet karaj
  • 7 db paprika
  • 7 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. A hagymához hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a kockákra vágott paradicsomot, ezután ízesítjük – sózzuk, borsozzuk.

Rövid ideig együtt pároljuk őket, majd hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt is. A hússzeleteket, ha túl vastagnak tűnnek, kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és egy felhevített serpenyőben kevés zsíron elősütjük.

A félkész lecsóhoz hozzáadjuk a húst, pici vizet öntünk rá, majd lefedve készre pároljuk.

Én köretnek riszt készítettem, de lehet fogyasztani mással is.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti