Lecsós sertésszelet

Lecsós sertésszelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 7 szelet karaj
  • 5 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • liszt
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • étolaj
  • 7 szelet karaj
  • 5 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ételízesítő
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • őrölt fűszerpaprika
  • étolaj

Elkészítés:

A karajt szeletekre felvágjuk, megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindegyik oldalát, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.

A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük. Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket). Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!