Hozzávalók:
  • 2 db kisebb kicsontozott bőrös csülök
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. csípős paprika
  • 1 mk. őrölt feketebors
  • 1 tk. só
  • 2 db kicsontozott bőrös csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. csípős paprika
  • 1 mk. őrölt feketebors
  • 1 tk.

Lecsós sertéscsülök cseréptálban

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A cserpétálat fél órára beáztatjuk. A lisztet, sót, pirospaprikát, borsot összekeverjük és ebben forgatjuk meg a feldarabolt csülköt.

A tál alját beborítjuk a vékonyra karikázott vöröshagyma felével és rátesszük a befűszerezett húst.

A többi hagymát és áttört fokhagymát ráhalmozzuk, illetve olajjal és sóval kevert tejfölt is.

A hús köré még kicsumázot és feldarabolt paprikát és hámozott, felkarikázott paradicsomot teszünk, majd az egészet megsózzuk.

Hideg sütőbe tesszök lefedve és fokozatos növeljük a hőmérsékletet, végül fedő nélkül pirítjuk 10 percet.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti