Lecsós rakott tarja

Lecsós rakott tarja
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • 4-5 szem krumpli
  • 5 darab sárga paprika
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • pár karika parasztkolbász (opcionális)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kanál liszt
  • kevés pirospaprika
  • fűszerek
  • olaj
  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • 4-5 szem krumpli
  • 5 darab sárga paprika
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • pár karika parasztkolbász (opcionális)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kanál liszt
  • kevés pirospaprika
  • fűszerek
  • olaj

Elkészítés:

A krumplit karikára vágva forró olajban megsütjük. A tarját lisztbe mártva szintén elősütjük az olajban (fedő alatt), hogy megpuhuljon.

A hagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és paradicsomot. (Főzhetünk bele pár karika kolbászt is.)

Egy közepes tepsit vékonyan beolajozunk, belefektetjük a sült krumplit, ráfektetjük a tarját, megszórjuk tetszés szerinti fűszerkeverékkel, fóliával lefedve 220 C fokon kb. fél órát sütjük, majd levéve a fóliát még kb. 10 percet.

Kivesszük a sütőből, ráterítjük a lecsót, majd a tejfölt, amiben elkevertünk 1 kanál lisztet, és kevés pirospaprikát. Visszatesszük a sütőbe, és szép rózsaszínűre sütjük. (kb. 15 perc).

Finom, különleges egy tál étel, előre elkészíthető, az utolsó 15 perces sütést akkora időzítjük, mikor tálalni szeretnénk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti