Lecsós paprikás krumpli

Elkészítési idő
45 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Egyszerű ételek
Árkategória
Olcsó ételek
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika (ízlés szerint)
- 5-6 evőkanál lecsó
- ételízesítő (ízlés szerint)
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
- virsli
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.
Olajon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a pirospaprikát és az ételízesítőt, a lecsót belekanalazzuk. Ha már a hagyma megpirult, beletesszük a kockára vágott krumplit, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi pont ellepi.
Ha a krumpli már majdnem megpuhult, belerakhatjuk a felkarikázott virslit.
Hasonló receptek
-
Baconos krumplisaláta zöldborsós karajjal
-
Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával
-
Sós mini perec
-
Spárgás halfilé
-
Medvehagyma krémleves snidlinges túrógombóccal
-
Sült paprikakrémes csirkés tészta
-
Csirkeszárnyas egytál
-
Sonkás-tojásos tészta
-
Maradékmentő sonkaleves
-
Sonkával-tojással göngyölt csirkemell