Lecsós pacal bográcsban

Lecsós pacal bográcsban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg abált pacal
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 kiskanál morzsolt majoránna
  • a lecsóhoz:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 50 dkg paprika (lehet tv vagy kaliforniai paprika is)
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kg abált pacal
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 kiskanál morzsolt majoránna
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 50 dkg paprika (lehet tv vagy kaliforniai paprika is)
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:

A pacalt vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát apró kockákra. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk.

Mély edényben, a felforrósított zsíron megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel (lehet borral vagy marhahúslevessel is) és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot. A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát nagy edényben zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük. Chilipaprikával és friss fehér kenyérrel kínálhatjuk.