Lecsós gombás csirkepörkölt orsótésztával

Lecsós gombás csirkepörkölt orsótésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 csirkepörkölt „
  • csomag”
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 db paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg orsó tészta
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 csirkepörkölt „csomag”
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 db paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg orsó tészta
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika

Elkészítés:

A zsírt felforrósítjuk, belerakjuk a kockára vágott hagymát és csipet sóval megdinszteljük. Ezután rádobjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és tovább pároljuk. Végezetül rárakjuk a csirkehúst, fehéredésig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és megsózzuk. Lassú tűzön félpuhára főzzük.

Amíg fő a csirkepörkölt, addig a feldarabolt gombát száraz forró serpenyőbe meg megpároljuk, kicsit lepirítjuk, így a gomba nem feketedik, nem enged levet és kap egy kis pörzsanyagot – így egész más íze lesz.

Belerakjuk a gombát a pörköltbe és együtt készre főzzük.

A tésztát bő sós vízben kevés olajjal megfőzzük, majd leszűrjük. A lecsós pörkölttel együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti