Lecsós galuska

Lecsós galuska
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 tv paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 4 koktélparadicsom
  • bors
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • csipet cukor
  • 1 teáskanál piros paprika
  • a galuskához:
  • 250 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • víz (amennyit felvesz)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 tv paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 4 db koktélparadicsom
  • bors
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • csipet cukor
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 250 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipet
  • víz

Elkészítés:

A hagymát félőre, a paprikákat csíkokra vágjuk. A zsírt felhevítjük, beledobjuk a hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát, tovább pároljuk, végül rárakjuk a kockára felvágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Addig pároljuk, amíg roppanós puha lesz. Csipet cukorral ízesítjük.

Amíg pároljuk a lecsót, elkészítjük a galuskát, a lisztbe beleütjük a tojást, csipet sót teszünk bele és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy lágy galuska tésztát kapjunk. Ne dolgozzuk ki nagyon mert akkor nehéz lesz kiszaggatni!

Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk nokedli szaggatóval. Ha feljön a víz tetejére, akkor kiszedjük, langyos vízzel leöblítjük és egy kevés olajjal vagy zsírral összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze a galuskák.

Egy tárba szedjük a galuskát, a tetejére halmozzuk a lecsót és erős paprikával díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti