Lecsós csirkemell vajas burgonyapürével

Lecsós csirkemell vajas burgonyapürével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 2 db nagyobb paprika
  • 2 közepes fej hagyma
  • bors
  • 1 csipet piros paprika
  • 2 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 2 dl tej
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 2 db nagyobb paprika
  • 2 közepes fej hagyma
  • bors
  • 1 csipet piros paprika
  • 2 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk és megmossuk.

Egy kerámia vagy teflon bevonatos edényben kevés olajon megpirítjuk a meghámozott és felszeletelt vöröshagymát. Ezután a paprikát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezeket összepirítjuk és hozzáadjuk a húst. Ezt megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felöntjük és sóval-borssal ízesítjük. Addig főzzük, ameddig a hús megpuhul.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!