Lecsós csirkemell burgullal

Lecsós csirkemell burgullal
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db kárpia piros paprika
  • 1 db zöld kárpia
  • 2 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős zöld paprika
  • 5 db paradicsom
  • bors
  • 1 teáskanál piros őrölt paprika
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 bögre burgul
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db kárpia piros paprika
  • 1 db zöld kárpia
  • 2 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős zöld paprika
  • 5 db paradicsom
  • bors
  • 1 teáskanál piros őrölt paprika
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 bögre burgul

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat felhevítünk, belerakjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, majd kissé lepirítjuk és félrerakjuk.

A hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, a paprikákat zsülienre, a paradicsomot kockára vágjuk, de előtte leszedjük a héját (forrásban lévő vízbe dobjuk a bevágott paradicsomokat egy pillanatra).

A lecsóhoz a hagymát olajban megdinszteljük, megsózzuk, majd rádobjuk a paprikákat, tovább pároljuk, kissé zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és együtt restre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk piros paprikával. Cukorral ízesítjük, hogy elvegye a paradicsom savasságát.

A körethez a bögrényi bulgurt egy lábasba tesszük, és 2 bögre hideg vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük, majd kb. 10 percig lefedve hagyjuk a gőzben tovább puhulni és dagadni.

A tálalásnál a csirkemellcsíkokat felrakjuk a tányéra, majd ráhalmozzuk a lecsót, és bulgult adunk mellé.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!