Lecsó télre

Lecsó télre
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 kg kicsumázott, felszelt paprika
  • 5 kg paradicsom
  • kb. 1,5 liter étolaj
  • 1,5 kg vöröshagyma tisztítva, felaprítva
  • só (ízlés szerint)
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • az üvegek tetejére:
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 8 kg paprika
  • 5 kg paradicsom
  • kb. 1,5 liter étolaj
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • 2-3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Az üvegeket mosogatógépben kimossuk, kiszárítjuk a fedőkkel együtt.

A hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Aprítógépben felaprítjuk. A paradicsomot feldaraboljuk. (A héját nem húztam le.)

A paprikát kettévágjuk, a csumáját eltávolítjuk, majd felszeleteljük. 4 lábasban elosztjuk, mindent egyszerre beletesszük. Ízlés szerint megsózzuk. Egy kevés cukrot adunk hozzá, a sütés végén belekeverjük a szalicilt.

Egy tepsibe rakjuk az üvegeket, az aljába forró vizet teszünk, hogy el ne pattanjon, amikor a lecsót belemerjük.

Megtöltjük az üvegeket, mindegyik tetejére étolajat teszünk, ami leszigeteli. Az üvegeket celofánnal lezárjuk, a tetőket rácsavarjuk és száraz dunsztba tesszük. (23 üveg lett a fenti mennyiségből.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti