Lecsó sütőben

Lecsó sütőben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 6 paradicsom
  • 1 dl víz
  • 12 szelet bagett
  • 4 tojás
  • 20 dkg sajt
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 40 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 6 db paradicsom
  • 1 dl víz
  • 12 szelet bagett
  • 4 db tojás
  • 20 dkg sajt
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A kolbász héját lehúzzuk, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk.

A kolbászt serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, a kisült zsírjában megfuttatjuk a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a paprikát, és újabb 5 perc után a paradicsomokat. Addig sütjük, amíg a paradicsomok megpuhulnak. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk hozzá (kb. 1 dl). Visszarakjuk a kolbászt.

A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk. Előkészítünk két közepes vagy egy nagyobb tűzálló tálat. Az aljára fektetjük a szeletelt bagettet egy rétegben. Befedjük a lecsóval, majd a négy mélyedést csinálunk a lecsóban, és beleütjük a tojásokat. A tojások körül megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben 7-10 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti