Lecsó

Lecsó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db közepes paradicsom
  • 3 db lecsópaprika
  • bors
  • 2 teáskanál ételízesítő (igény szerint)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db közepes paradicsom
  • 3 db lecsópaprika
  • bors
  • 2 teáskanál ételízesítő (igény szerint)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 teáskanál cukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk. A paprikát kicsumázzuk és felvágjuk a paradicsommal együtt.

A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezzük, ízesítjük ahogy jól esik, megkeverjük, majd lefedjük, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a paradicsomok szét nem főttek. Ha sűrűbben szeretnénk elkészíteni, akkor az utolsó 15 percben vegyük le róla a fedőt.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti