Lebbencsleves

Lebbencsleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg császárszalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1,5 l víz

Elkészítés:

A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumplit ízlés szerint vágjuk fel. Egy edénybe tesszük a felkockázott szalonnát, majd kevergetve pár percig sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tésztát, majd aranybarnára pirítjuk. Ezután kiszedjük, és félre tesszük. Az ezután visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és aranybarnára pirítsuk! Amikor már kellően megpárolódott, hozzáadjuk a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük. Felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a köménymagot, és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk az előzőleg megpirított tésztát és a krumplit, majd készre főzzük a levest.

Neked ajánljuk