Lebbencsleves

Lebbencsleves
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 15 dkg krumpli
  • 10 dkg lebbencstészta
  • 8-10 szelet vékonykolbász
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál só (ízlés szerint)
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 és fél liter víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 15 dkg krumpli
  • 10 dkg lebbencstészta
  • 8-10 szelet vékonykolbász
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál só (ízlés szerint)
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 és fél liter víz

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és rászórjuk a lábosban lévő étolajra, majd gázon üvegesre pirítjuk. Utána rászórjuk a tésztát, azt is pirítjuk kicsit, néha megkevergetjük, majd félrehúzzuk.

Megszórjuk pirospaprikával és ráöntjük a vizet. Visszatesszük a gázra és belerakjuk a felkockázott krumplit, hozzászórjuk a sót, a borst és az őrölt köménymagot, valamint belerakjuk a babérlevelet is.

Nagy lángon addig főzzük, amíg elkezd forrni, akkor lerakjuk takaréklángra, és főzzük kb. 20-25 percig, közben néha megkevergetjük.

Félidőben belerakjuk a kolbászkarikákat is, majd megkóstoljuk. Ha szükséges, még rakunk bele sót. Amikor letelt a 20-25 perc, leellenőrizzük, és ha úgy érezzük, hogy megpuhult a krumpli és a tészta is, elzárjuk alatta a gázt, és el már tálalhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!