Hozzávalók:
  • 8 dkg lebbencs tészta
  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 tk. só
  • 2 tk. ételízesítő
  • 2 l víz
  • 8 dkg lebbencs tészta
  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 tk.
  • 2 tk. ételízesítő
  • 2 l víz

Lebbencsleves

Elkészítési idő
3,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Vágd a krumplit hámozás után apró kockákra.

A füstölt szalonnát is kockázd fel és süsd zsírjára, csöpögtesd le, és rakd félre. A megmaradt zsírban pirítsd meg a korábban már 3x3 cm-es darabokra tört tésztát. Akkor jó, ha szép halványbarnák.

Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát. Pirítsd még tovább egy kicsit, húzd félre, és add hozzá a pirospaprikát. Öntsd fel melegvízzel, fűszerezd, tedd bele a krumplit, és a szalonnát, forrás után takarékon főzd további 30 percet.

Tipp: Aki szereti, ízesítheti köménymaggal. Lehet bele tenni sárgarépát és/vagy fehérrépát is.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti