Lebbencs tésztás slambuc

Lebbencs tésztás slambuc

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg lebbencstészta
  • 8 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 3 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

Megpirítjuk a szalonnát, kiszedjük, és ennek a zsiradékjában pirítjuk meg a lebbencstésztát a bevagdosott hagymával és a chilipaprikával együtt.

Miután már megpirult, teszünk bele pirospaprikát, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és megízesítjük sóval és borssal.

Beletesszük a felkockázott burgonyát és folyamatosan kavargatjuk.

Miután megfőtt a krumpli, lefedjük, míg megszívja magát a maradék vízzel.

Neked ajánljuk