Lazactál

Lazactál

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg lazacfilé
  • 8 db garnélarák
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • keményítő
  • kapor
  • ételízesítő
  • őrölt bors

Elkészítés:

A mártáshoz az aprított hagymát olajon dinsztelek, majd mehet bele a szeletelt gomba.

Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel szórom.

Tejszínnel, borral felöntve átforralom és keményítővel sűrítem, kaporral szórom.

A lazacfilék bőrét meghagyom, sózom, borsozom és morzsába forgatva olajon kisütöm, az előfőzött garnélákkal.

A hámozott krumplikat sós vízben megfőzöm, kevés zsiradékon átforgatom, kaporral szórom.

Hasonló receptek