Lazacsteak sülthagyma ágyon, mustármagszósszal, friss salátával

Lazacsteak sülthagyma ágyon, mustármagszósszal, friss salátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 szelet lazac
  • bors
  • citromlé
  • 2 vöröshagyma
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál liszt
  • rukkola vagy egyéb saláta
  • koktélparadicsom
  • borecet
  • oliva olaj
  • mustármag
  • fehérbor
  • főzőtejszín
  • mustár

Elkészítés:

A lazacot enyhén megsózom, borsozom, citromlével meglocsolom, és serpenyőn megsütöm. A vöröshagymát felvágom, megszórom ételízesítővel és a lisztel. Olívaolajon arany barnára sütöm.

A salátaleveleket és a koktélparadicsomot összekeverem, és egy pici borecettel meglöttyintem.

A mustármagot egy teflon serpenyőben elkezdjük pirítani, vigyázni kell, mert könnyen leég.

Amikor az első megpattan gyorsan öntsük fel száraz fehérborral. A bort hagyjuk felére-harmadára elfőni, ezalatt a mustármagok szépen megpuhulnak. Mikor már csak kevés leve van a mártásnak, öntsük fel egy kevés főzőtejszínnel, sózzuk, kevés igazi mustárt tegyünk bele.

Tálaláskor a hagymára teszem a lazacot, röntöm a mustáros szószt, mellé a salátát.

Neked ajánljuk