Lazacos quiche

Lazacos quiche

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 8-10 dkg sertészsír vagy vaj
  • csipet só
  • 1 db tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 1 evőkanál víz

A töltelékhez hozzávalói:

  • 30 dkg lazac
  • 1 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl tej
  • őrölt fehérbors
  • citromlé
  • bazsalikom

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük és a csipet sóval összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a zsírt, és kézzel összemorzsoljuk. A tojást felverjük, majd hozzákeverjük a vizet, és végül a morzsalékos liszthez öntjük. Sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva a 30 percre pihentetni.

A hűtőből kivéve kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát. Az alját villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 20 percig elősütjük a tésztát.

Végül felvert egész tojással megkenjük.

A lazacot konyhai robotgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a tojást, és pár másodpercig még keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és sima krémmé összekeverjük. Végül hozzáöntjük a tejet. A sütőből kivett tésztára öntjük a lazacos krémet, majd visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk