Lazacos lasagne

Lazacos lasagne
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet lazacfilé, bőr nélkül
  • 25 dkg spenót
  • 25 dkg édeskömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • *
  • a besamelhez:
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3,5 dl szobahőmérsékletű tej
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 4 szelet lazacfilé, bőr nélkül
  • 25 dkg spenót
  • 25 dkg édeskömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • *
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3,5 dl szobahőmérsékletű tej
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A lazacot megmossuk, leszárítjuk. A spenótot és az édesköményt megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.

Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat és a halszeleteket megsütjük benne, tányérra szedjük. A hal után az édesköményt a másik kanál olívaolajon a citromlé hozzáadásával 5-6 perc alatt megpároljuk. A spenótot sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymával elkeverjük.

A besamelhez kisebb lábosban felmelegítjük a vajat, rádobjuk a lisztet, és habverővel azonnal kevergetni kezdjük és a tejet lassan hozzáöntve beforraljuk. Sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kisebb tepsi aljára tésztát fektetünk, arra egy vékony réteg spenótot, rámorzsolunk a sült lazacból, arra pedig édesköményt teszünk. Meglocsoljuk a besamellel, és a rétegezést folytatjuk. A tetejére besamel és reszelt sajt kerül. Sütőbe toljuk és 25 perc alatt készre sütjük. Forrón ne szeleteljük, hagyjuk hűlni.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti