Lazacos krumplileves

Lazacos krumplileves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kis cikória
  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dl zöldségleves, kockából
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg füstölt lazacfilé
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
  • 2 kis cikória
  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dl zöldségleves, kockából
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg füstölt lazacfilé
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér

Elkészítés:

A cikóriát megtisztítjuk, felszeleteljük, néhány levelet félreteszünk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Egy fazékban az olajat megforrósítjuk, a zöldséget 5 percig pároljuk benne. Felöntjük a zöldséglevessel és a fehérborral, lefedve kb. 20 percig főzzük.

Közben a lazacot csíkokra vágjuk. A levest levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzákeverjük a tejfölt.

A levest tányérba tesszük, hozzáadjuk a füstölt lazacot, a cikória félretett leveleivel díszítjük. Pirított kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS/Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti