Lazacos halpogácsa

Lazacos halpogácsa

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 500 g burgonya
  • 440 g vörös lazac
  • 1 kisebb vöröshagyma, meghámozva, lereszelve
  • 2 zellerszár, apróra vágva
  • 1 evőkanál apróra vágott friss kapor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéjat
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 csésze friss zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • majonéz, uborkasaláta

Elkészítés:

A burgonyát durva darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és egy tálban hagyjuk kihűlni, majd villával összetörjük.

A lazacfilét bormixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a burgonyát és a hagymát,, a zellert, a kaprot, a citrom héját és levét. Sóval borssal ízesítjük és jól összekeverjük. 8 pogácsát formázunk belőle, majd a hűtőbe rakjuk fél órára.

A tojást és a tejet egy tálban felverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát egy-egy külön tálba öntjük. Minden halpogácsát előbb a lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és aranysárgára sütjük benne a halpogácsák mindkét oldalát.

Majonézzel és uborkasalátával tálaljuk.

Neked ajánljuk