Lazacos dinnyesaláta

Lazacos dinnyesaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes sárgadinnye
  • 2 édeskömény
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 5 dkg rukkola vagy salátalevél
  • 20 dkg lazacsonka
  • 3 dl kefir
  • 4 kk. ecetes torma
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • A tálaláshoz:
  • rozskenyér
  • 1 közepes sárgadinnye
  • 2 db édeskömény
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 5 dkg rukkola vagy salátalevél
  • 20 dkg lazacsonka
  • 3 dl kefir
  • 4 kávéskanál ecetes torma
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • rozskenyér

Elkészítés:

A dinnyét megmossuk, meghámozzuk, majd félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, a dinnyehúst felszeleteljük. Az édesköményt megtisztítjuk, leveleire szedjük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, húsát nem túl nagy darabokra vágjuk. A salátát leöblítjük, lerázzuk róla a vizet. A sonkát vékony csíkokra vágjuk.

Az előkészített dinnyét összekeverjük az édesköménnyel és a paprikával meg a sonkával. A salátával „megterített” tálra halmozzuk.

A kefirben elkeverjük a tormát, a petrezselymet, és sóval, őrölt fehér borssal ízlés szerint fűszerezzük. A mártást a salátára öntjük, rozskenyérrel kínáljuk.