Lazacfilé vajban tormás zöldségsalátával

Lazacfilé vajban tormás zöldségsalátával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg bőrös lazacfilé
  • 4 szem piros retek 
  • 1 nagyobb kígyóuborka  
  • 2 szál újhagyma 
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál reszelt torma (nem tejszínes)
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk, 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk a szeletek mindkét oldalát. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyon apró kockákra összevágjuk.

Az olívaolajból, a tormából és a citromléből, ízlés szerinti sóval, borssal egyszerű dresszinget készítünk. Botmixer segítségével finom habosra dolgozzuk. A zöldségeket összekeverjük és a dresszinggel meglocsoljuk.

Tálalás előtt a vajat serpenyőben felforrósítjuk, és először a bőrös felével lefelé, majd mikor az ropogósra sült, a másik oldalán is kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen kínáljuk. Gyors, egészséges vacsora.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk