Lazaccsíkok avokádóval salátaágyon

Lazaccsíkok avokádóval salátaágyon

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagy, kemény húsú avokádó
  • 1 csomag színes leveles saláta
  • 20 dkg lazacfilé
  • 3 citrom
  • 7 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Az avokádót hosszában félbevágjuk, a két oldalt ellentétesen elcsavarjuk, szétnyitjuk, kiszedjük a magját, és vékonyan meghámozzuk, 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk Citromlével bekenjük, hogy ne barnuljon meg. A lazacfilét vékony szeletekre vágjuk. Egy citromot 2-3 mm vastag karikákra szeletelünk.

A lazacszeletkéket sóval, fehér borssal ízesítjük, meglocsoljuk citromlével, olajjal. Az avokádót kevés olajjal összeforgatjuk, és a forró grillrácson, vagy grillserpenyőben a hallal együtt mindkét oldalukat megsütjük. Az előkészített citromszeleteket is meggrillezzük.

A salátákat megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, tányérra halmozzuk, körberakjuk a lazaccal, a citromszeletekkel, és meglocsoljuk frissen csavart citromlével és az olívaolajjal. Jól lehűtve kínáljuk.

Neked ajánljuk