Lazaccal töltött kelkáposzta

Lazaccal töltött kelkáposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg rizs (kerekszemű)
  • 4 kisebb lazacfilé (á 10 dkg)
  • 4 nagy (8 kicsi) kelkáposztalevél
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín (10%)
  • 2 evőkanál torma (friss vagy üveges)
  • 15 dkg rizs (kerekszemű)
  • 4 kisebb lazacfilé (á 10 dkg)
  • 4 nagy (8 kicsi) kelkáposztalevél
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín (10%)
  • 2 evőkanál torma (friss vagy üveges)

Elkészítés:

A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A lazacot bevonatos serpenyőben, nagyon kevés vízzel 4-5 perc alatt megpároljuk. A halhúst leszedjük a bőréről, sózzuk, borsozzuk.

A kelkáposzta-leveleket lobogó sós vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk, majd hideg vízbe tesszük, utána konyha papírkendőn lecsepegtetjük.

A petrezselymet a káposztalevelekhez hasonlóan forró vízbe mártjuk, kiszedjük, majd összemixeljük a tejszínnel és a tormával, kevés sóval ízesítjük.

A káposztalevél közepére rizst teszünk, erre jön a lazac, majd behajtogatjuk, és serpenyőbe helyezzük. (A kisebb kelkáposztalevelekből kettőt használjunk a csomagoláshoz.) Aláöntjük a tejszínes szószt és lefedve kb. 10 perc alatt összeforraljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti