Lazac Wellington módra zöld salátával

Lazac Wellington módra zöld salátával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 marék spenótlevél
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj 
  • 4 szelet lazacfilé, bőr nélkül (kb. 3x8 cm-es szeletek)
  • 2 csomag friss leveles tészta
  • 1 tojássárgája
  • *
  • a körethez:
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A spenótot serpenyőben kevés sóval megfonnyasztjuk, belereszeljük a fokhagymát. Ha levet engedett, lecsepegtetjük. A hagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk. Az egyik leveles tésztát kiterítjük, kettévágjuk. Egyik felére kanalazzuk a spenót negyedét, ráfektetünk egy lazacfilét, majd erre a hagyma negyedét. A tészta széleit vékonyan bekentjük tojássárgájával. A tészta másik részével befedjük és összenyomkodjuk. Így készítjük el másik tésztarudat is. A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A tetejüket bekenjük tojássárgájával és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A körethez a salátát megmossuk, megszárítjuk, kisebb darabokra tépkedjük, és az olívaolajjal meg a citromlével meglocsoljuk. Különböző magokkal (napraforgómag, tökmag, szezámmag) is megszórhatjuk. A halhoz tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttar

Neked ajánljuk