Lazac Wellington módra salátával

Lazac Wellington módra salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 marék spenótlevél
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 szelet lazacfilé, bőr nélkül (kb. 3x8 cm-es szeletek)
  • 2 rúd friss leveles tészta
  • 1 tojássárgája
  • *
  • a körethez:
  • ízlés szerint saláta
  • 4 marék spenótlevél
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 szelet lazacfilé, bőr nélkül (kb. 3x8 cm-es szeletek)
  • 2 rúd friss leveles tészta
  • 1 tojássárgája
  • *
  • saláta

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A spenótot serpenyőben kevés sóval megfonnyasztjuk, belereszeljük a fokhagymát. Ha levet engedett, lecsepegtetjük. A hagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk. Az egyik leveles tésztát kiterítjük, kettévágjuk. Egyik felére kanalazzuk a spenót negyedét, ráfektetünk egy lazacfilét, majd erre a hagyma negyedét. A tészta széleit vékonyan bekentjük tojássárgájával. A tészta másik részével befedjük és összenyomkodjuk. Így készítjük el másik tésztarudat is.

A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A tetejüket bekenjük tojássárgájával és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A körethez ízlés szerinti salátát készítünk zöld salátalevelekből (salátamixből), citromos-olajos öntettel. Különböző magokkal (napraforgómag, tökmag, szezámmag) is megszórhatjuk. A halhoz tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti