Hozzávalók:
  • 4 lazacfilé
  • margarin
  • bors
  • Szósz:
  • 1/2 dl tejföl
  • 1/2 ek. cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 póréhagyma felszeletelve
  • petrezselyem
  • citrom
  • Uborkasaláta:
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dl hideg víz
  • 2 ek. cukor
  • 4-5 ek. ecet
  • 1 kígyóuborka
  • bors
  • 4 lazacfilé
  • margarin
  • bors
  • 1/2 dl tejföl
  • 1/2 ek. cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 póréhagyma
  • petrezselyem
  • citrom
  • 2 dl víz
  • 2 ek. cukor
  • 4-5 ek. ecet
  • 1 kígyóuborka

Lazac tejfölös szósszal

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A halat bőrével lefelé a serpenyőbe helyezem, és 4-5 percig sütöm, majd sózom, borsozom. Megfordítom, és a másik oldalt is 4-5 percig sütöm. A haldarabokat kiveszem a serpenyőből és melegen tartom. A tejfölt és a tejszínt beleöntöm a visszamaradt margarinba, és hozzáadom a póréhagyma karikákat. 3-4 percig lassú tűzön forralom. Előmelegített tányérokra öntöm a szószt, és ráhelyezem a halat. Petrezselyemmel és citrommal díszítem. Főtt burgonyával és uborkasalátával tálalom.

Uborkasaláta elkészítése: Vékonyan felszeletelem az uborkát. A langyos vízzel elkeverem a cukrot. Hozzáadom az ecetet és a hideg vizet. Teszek hozzá egy kis sót és borsot. Ráöntöm az uborkára, és 20 percet állni hagyom.