Lazac sóskás újkrumplival

Lazac sóskás újkrumplival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg salátaburgonya
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 4 szelet lazac
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a sóskás öntethez:
  • 1 marék sóska
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 citrom leve
  • 60 dkg salátaburgonya
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 4 szelet lazac
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék sóska
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 db citrom leve

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, megdörzsöljük, héjastól megfőzzük, lecsepegtetjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, összekeverjük a krumplival.

Az öntethez a sóska leveleit leöblítjük, letépkedjük a vastagabb szálakról, majd apróra vágjuk. Az olajjal, az ecettel, a citromlével egy csavaros üvegbe tesszük, lezárjuk, jól összerázzuk. A hagymás burgonyát elkeverjük az öntet háromnegyedével.

A lazacot megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük úgy, hogy belül kissé “opálosak” maradjanak. A halat a maradék sóskás öntettel meglocsolt burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti