Lazac saláta

Lazac saláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt lazac
  • madársaláta
  • koktélparadicsomok
  • retekcsírák
  • avokádó

a szószhoz:

  • 2 dl majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál tejföl
  • 1 mokkáskanálnyi sáfrányos szeklice
  • 2 csipet őrölt fehérbors

valamint:

  • pár csepp lime lé

Elkészítés:

Egy kis tálkában elkeverjük a majonézt a mustárral, hozzáadjuk a tejfölt, fűszerezzük a fehér borssal.

A sáfrányos szeklicét egy ujjnyi langyos vízhez adjuk, majd miután szépen kioldódott a sárga színe, a szószhoz adjuk és alaposan elkeverjük.

A tányérok aljára adagoljuk a szószt, egy kenőtoll vagy ecset segítségével körkörösen eloszlatjuk. Erre egy maréknyi alaposan megmosott madársalátát teszünk, majd lila és a zöld retekcsírákat. A füstölt lazacot kétujjnyi vastagra szeljük és a saláta tetejére ültetjük.

Az avokádót megpucoljuk és vékony íveket vágunk ki belőle. Legyező alakban hozzáigazítjuk a salátához. A koktélparadicsomot cikkekre vágjuk, és két darabot a szélére helyezzük. A salátát az elkészülte után pár csepp lime levével meglocsoljuk, és pirítóssal kínáljuk.

A receptet Simonné Pammer Lívia küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk