Lazac polentakéregben

Lazac polentakéregben

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 2 konzerv kukorica
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál zöld peszto
  • 3 evőkanál vaj
  • 4 lazacfilé (15 dkg fejenként)
  • *
  • a körethez:
  • 10 dkg polenta/kukoricadara
  • 5 dkg márványsajt
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A kukoricát lecsepegtetjük, a felét botmixerrel péppé törjük. Összekeverjük a zsemlemorzsával, a pestoval és a maradék szemes kukoricával. Sóval, borssal ízesítjük.

A sütőt 220 °C-ra kapcsoljuk.

A halat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, körös-körül megpirítjuk a lazacot (2 perc), és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ráhalmozzunk a kukoricás masszát, rámorzsoljuk a maradék vajat, és a sütőben 10 percig sütjük.

A körethez a polentát 5 dl sós vízben megfőzzük. Félrehúzzuk, belemorzsoljuk a sajtot, és elkeverjük a vajjal. Tepsibe simítjuk, és egy kicsit a hal mellett megpirítjuk. Szeletelve a halhoz kínáljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk