Lazac fokhagymás citromos vajmártással

Lazac fokhagymás citromos vajmártással

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 db bőrös lazacfilé
  • vegyes színű bors ízlés szerint
  • 4 db fokhagyma (összenyomva)
  • 120 ml csirke alaplé
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

a sütéshez:

  • olívaolaj

Elkészítés:

Egy kisebb serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd hozzányomjuk a fokhagymát, és addig keverjük, amíg aranybarna színű nem lesz. Hozzáöntjük a csirke alaplevét és a citrom levét. Alaposan összekeverjük, majd addig pároljuk, amíg a lé a felére nem csökken.

Ezután belekeverjük a felolvasztott mézet is. Egy nagy serpenyőben elkezdjük melegíteni az olajat. A lazac mindkét oldalát meghintjük sóval és borssal, majd a serpenyőbe tesszük, és mindegyik oldalát kb. 3 percig sütjük.

A lazacfiléket a vajmártással lelocsoljuk, majd meghintjük az aprított petrezselyemmel.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk