Lazac fokhagymás citromos vajmártással

Lazac fokhagymás citromos vajmártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 db bőrös lazacfilé
  • vegyes színű bors ízlés szerint
  • 4 db fokhagyma (összenyomva)
  • 120 ml csirke alaplé
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • a sütéshez:
  • olívaolaj
  • 10 db bőrös lazacfilé
  • vegyes színű bors
  • 4 db fokhagyma
  • 120 ml csirke alaplé
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítés:

Egy kisebb serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd hozzányomjuk a fokhagymát, és addig keverjük, amíg aranybarna színű nem lesz. Hozzáöntjük a csirke alaplevét és a citrom levét. Alaposan összekeverjük, majd addig pároljuk, amíg a lé a felére nem csökken.

Ezután belekeverjük a felolvasztott mézet is. Egy nagy serpenyőben elkezdjük melegíteni az olajat. A lazac mindkét oldalát meghintjük sóval és borssal, majd a serpenyőbe tesszük, és mindegyik oldalát kb. 3 percig sütjük.

A lazacfiléket a vajmártással lelocsoljuk, majd meghintjük az aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!