Lazac citromos-kesudiós szósszal

Lazac citromos-kesudiós szósszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet vadlazacfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 citrom
  • 1 marék kesudió
  • 1 szál újhagyma
  • 1-1 marék aprított petrezselyemzöldje és bazsalikom
  • 2 evőkanál tejszín
  • szerecsendió
  • bors
  • 4 szelet vadlazacfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db citrom
  • 1 marék kesudió
  • 1 szál újhagyma
  • 1-1 marék aprított petrezselyemzöldje és bazsalikom
  • 2 evőkanál tejszín
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A lazacszeleteket meglocsoljuk fél citrom levével, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd az olajon serpenyőben mindkét oldalukat pár perc alatt átsütjük. Ezután lapáttal kiemeljük a serpenyőből.

A maradék szafton megpirítjuk a felkarikázott újhagymát (kis vizet lehet alá tenni), hozzáadjuk a zöldfűszereket, a citrom másik felének a levét és a kesudiót, majd összepirítjuk. Őrölt szerecsendióval és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd botmixerrel pépesítjük a szószt.

Sózzuk, borsozzuk. A lazacra kanalazva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Dinnyés Borbála küldte be. Köszönjük!