Lasagne túróval és gombával töltve

Lasagne túróval és gombával töltve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag lasagne tészta
  • 1 evőkanál margarin
  • 6-7 db közepes méretű gomba
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • 4 dkg finomliszt
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • medvehagyma
  • 1 db tojás
  • kb. 40 dkg túró
  • étolaj
  • fokhagyma

Elkészítés:

Elkészítés: Főzzük félkeményre a lasagne lapokat sós vízben! Kb. 1-2 perc kell neki.

Aprítsuk fel a gombát, majd vágjuk félbe az olívabogyókat! Olajon pároljuk puhulásig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fűszerezzük még medvehagymával és fokhagymával!

Szósz: A liszthez adjuk hozzá a tojást, a tejszínt és a margarint, továbbá egy kis vizet és sót! Az egészet habverővel keverjük össze, tegyük félre!

Ha eddig minden kész van, kenjünk ki egy tepsit olajjal! Tegyünk fél merőkanálnyi szószt az aljára, majd rétegezzünk rá tésztát! Ezután egy réteg túró, só, és a gombás ragu jön, majd megint szósz, tészta, túró, ragu és így tovább.

A rétegzést tésztával zárjuk. A legtetejére mehet a szószból is, ha maradt, vagy reszelt sajt.

Sütőben kb. 30 perc alatt összesül.

Neked ajánljuk